Agriturismo Verdita Località Caiti 2 15010 Merana (AL) 0039-0144/99.162
On the basis of 43 ratings

Agriturismo Verdita – Merana (AL)

It's a pristine place, which offers serenity, quiet, and peace of mind. Come and wander down our green paths either by foot or by bike; discover spectacular vistas around every curve, stop for a photo or to smell the wild flowers.
'Think smart, travel slow'

Our four self-catering apartments (2 one bedroom apartments and 2 studios) have all been designed to provide an informal, relaxing home base for your holiday. All apartments are equipped with TV, independent heating and fully furnished kitchens and bathrooms. Enjoy the jacuzzi in the garden.

Perfectly situated between the Italian Alps and the Mediterranean sea, our agriturismo is ideally located for visiting cities such as Acqui Terme (the Romanesque city famous for its thermal waters and spas), Asti (known for the oldest Palio - or horse race - in Italy), Alba (the city of the White Truffle), Mombaldone (one of the most beautiful villages in Italy) and Canelli (where the underground Wine Cathedrals, a UNESCO Heritage site, are located).

The Agriturismo is approximately a one hour drive from the Italian Riviera, one hour and a half from Genoa and Torino, and two hours from Milan, Monte Carlo, and the south of France.


Book now!

Further information

Rates*


*: Prices are estimates and are subject to change. For the most recent prices, please check the website of this accommodation.

Are you the owner of this accommodation? Manage your pages here.

Contact

Natascha en Nicolas
Località Caiti 2
15010 Merana (AL)
Italy

Book now!

Contact owner (free of engagement)

Other accommodations in Merana (AL) and its environs

Experiences from previous visitors

Stay: September 2010

Written on 19 September 2010 by Monique (Couple, age 55-64)

Agriturismo Verdita
General:
10/10
Room:
9/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
10/10
Total:
9.8/10

We hebben op la Verdita ontzettend genoten van de prachtige omgeving en de stilte. 's Morgens trok de nevel op uit het dal en 's avonds zaten we op ons terrasje onder een flonkerende sterrenhemel. Het uitzicht is weergaloos!! In de omgeving is heel veel te doen. Er zijn veel leuke dorpjes, zowel in de bergen als aan de kust. In de nabijheid van La Verdita kun je lekker eten: van goedkoop tot duur.
Natascha en Nicolas zijn zeer sympathieke en gastvrije mensen, die veel tips hebben voor je verblijf. Hun map met informatie is goud waard!

Natascha en Nicolas, hartelijk dank!

Monique en Jan

Stay: September 2010

Written on 8 September 2010 by Karel en Joke (Couple, age 26-34)

Agriturismo Verdita
General:
9/10
Room:
9/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
9/10
Total:
9.4/10

Ons verblijf in Agriturismo Verdita kon eigenlijk niet romantischer beginnen... Na een korte rondleiding door Natascha besloten we een kijkje te gaan nemen in de middeleeuwse toren vlakbij. Tijdens de wandeling erheen (10 minuutjes) werden we al verrast door een hert dat vlak voor ons haastig de weg over sprong! Even later openden we nieuwsgierig het deurtje van de toren en klommen we langs het mooi gerestaureerde houten trappenwerk naar boven. Met een flinke duw het luik openmaken en dan krijg je als beloning voor je klim een prachtig zicht op de omgeving. Terug aan het huisje was Natascha ondertussen klaar met het eten en konden we op ons terrasje genieten van een lekkere pasta met een heerlijk flesje rosé van de plaatselijke wijnboer. Zalig gewoon,... en dat was nog maar ons eerste uurtje Piemonte. We hebben een week met veel plezier verbleven bij Natascha en Nicolas (en Indy natuurlijk) en zijn supertevreden naar huis vetrokken. Jammer dat we stomweg vergeten zijn het ontbijt te proberen, maar ik ben er vrij zeker van dat dit ook een 9 of een 10 had opgeleverd. Prachtige streek, heel mooie agriturismo en een hele fijne gastvrouw en gastheer. Een weekje om nooit te vergeten...

Stay: July 2010

Written on 2 September 2010 by greet mannaerts (Couple, age 45-54)

Agriturismo Verdita
General:
10/10
Room:
10/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
10/10
Total:
10/10

We zijn al wel even terug thuis maar denken met heimwee terug aan onze heerlijke vakantie in Verdita. We vonden er alles wat we nodig hadden om de batterijen eens goed op te laden. Het is een prachtige omgeving, een fantastisch huis en heel leuke eigenaars. Na een paar dagen terug thuis te zijn, was er al het gemis aan de rust die deze locatie uitstraalt. Zo juist las ik het verhaal over het bezoek aan Mombaldone. En zoals jullie hebben kunnen zien, we hebben niet overdreven éh i.v.m. het restaurant. Alhoewel het dorpsfeest dat wij hebben mogen meemaken ook dik in orde was. Hopelijk hebben jullie nog kunnen nagenieten van de lekkere belgische mayonaise. Natascha en Nicolas, Verdita staat bij onze top 3 en ik denk dat jullie ons zeker nog eens terug kunnen verwachten. Bedankt en lieve groetjes van ons allebei

Stay: August 2010

Written on 15 August 2010 by Ellen, Bram & Zenep (Couple, age 26-34)

Agriturismo Verdita
General:
9/10
Room:
10/10
Service:
10/10
Breakfast:
9/10
Charm:
10/10
Price/quality:
9/10
Total:
9.5/10

Als je op zoek bent naar charme, rust, prachtige uitzichten, het ongerepte Italië moet je zeker op vakantie naar Verdita gaan!
We hebben ontzettend genoten van alles wat Piemonte en Ligurië te bieden heeft. We hebben prachtige wandelingen en leuke uitstapjes gemaakt naar bijgelegen dorpjes en de kust. Zenep (onze hond) heeft ook de vakantie van zijn leven gehad en heeft zich kunnen uitleven met Indy.

Het verblijf in Verdita is super meegevallen en zeker voor herhaling vatbaar.

Nicolas en Natascha, jullie mogen fier zijn op al wat jullie al bereikt hebben.

p.s.: Laat maar weten wanneer het brubbelbad er staat dan boeken we meteen een vakantie! :o)

Stay: July 2010

Written on 2 August 2010 by Anca en Robert (Couple, age 26-34)

Agriturismo Verdita
General:
10/10
Room:
9/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
9/10
Total:
9.6/10

Lieve Natascha en Nicolas,


Hier zittend op het balkon van “ons” appartement is het moeilijk te geloven dat het al weer de laatste hele dag van onze vakantie is. Toen wij hierheen kwamen wisten we niet zeker of wij het wel leuk zouden vinden om 2 weken op een wat meer afgelegen plek te verbrengen, nu weten we dat als het geld er was we hier konden wonen. Wat een geweldige plek om te zijn. Elke dag wakker worden en dan ontbijt op het balkon uitkijkend over de heuvels en het bos. Na een voor ons zeer hectische tijd, was dit een oase van rust.

Toen wij besloten om op vakantie te gaan maakte we een lijstje met zaken waar die aan moest gaan voldoen. Ieder voor zich. Over sommige dingen waren we het snel eens, Italia, natuur, bergen op redelijke afstand, rust, geen druk hotel, gemoedelijk. Daar voegde Anca nog even het strand aan toe.....uuuhhh...bergen en strand??? Ik vond dat er lekker eten moest zijn en lekkere wijn, laten we zeggen de mooie zaken die het leven iets meer geven. Ook moest er “wat te zien en te doen” zijn. En het mocht niet te afgelegen zijn. Kort om we hadden een bijna onmogelijke lijst. Bijna, want daar was ineens Piemonte, gelegen in een driehoek tussen de de alpen en de zee. En daarin lag Verdita. Mooie appartementen (wij hadden de kleinste en die was meer dan ruim voldoende), in de heuvels, mooi centraal gelegen ten opzichte van de zee (45 min) en van de serieuze bergen (1,5 uur rijden, tussen de 2000 en 3000 meter en zeker de moeite waard), nabij het bijzonder leuke stadje Aqui Terme met leuke restaurants en winkeltjes, met de wijnboer niet te ver weg, Genova en Torino beide op redelijke afstand zodat er nog flink gewinkeld kon worden en nog veel meer.

Op deze laatste dag in Piemonte toch nog de BBQ aangestoken (was plan vanaf dag 1, maar kwam er maar steeds niet van). Werd een enigsinds ongeorganiseerde, maar ontzettend leuke avond samen met Natascha en Nicolas.

Maar zonder al te soft te worden, wat onze vakantie (honeymoon in ons geval) zeker een succes heeft gemaakt waren de uitbaters van Verdita. Leuk, spontaan, gezellig, onderhoudend en boven al attent. Het was tenslotte onze huwelijksreis en elke dag was er daarom een verrassings-attentie die het verblijf nog meer bijzonder maakte. Soms klikt het gewoon met mensen en dit was zeker het geval hier.

Dank jullie wel voor dit alles. En tot ziens.