Tussen Kunst en Konfituur Eikenlaan 2 3050 Oud-Heverlee +32 (0)16 47 29 45
On the basis of 95 ratings

Tussen Kunst en Konfituur – Oud-Heverlee

Sorry, there is no further information available about this accommodation in English. Additional info can be found in the following languages:

Contact

Ingrid en Koen
Eikenlaan 2
3050 Oud-Heverlee
Belgium
Tel: +32 (0)16 47 29 45
Mobile: +32 (0)494 74 12 26
Website: www.tussenkunstenkonfituur.be

Book now!

Contact owner (free of engagement)

Other bed & breakfasts in Oud-Heverlee and its environs

Experiences from previous visitors

Stay: June 2010

Written on 7 August 2010 by Frederick & Tanya White (Family with teenage children, age 35-44)

Tussen Kunst en Konfituur
General:
10/10
Room:
9/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
10/10
Total:
9.8/10

We recently traveled through Europe for 8 weeks and had the privilege to stay at Tussen Kunst en Konfituur for 4 nights. It was a privilege indeed and after 16 different accommodations spread over 8 countries, this B&B stands out as one of the top 3 places we stayed - if not THE best.

Ingrid and Koen, your hospitality was unrivaled. You really made us feel welcome and at home, including our 11-year old son. You have a gift in the warm and caring, yet non-intrusive way that you handle your guests.

Our room (a "family room", which actually consisted of two bedrooms) was VERY spacious by European standards, very clean and well decorated. It was nice and quiet and we could really rest well.

The meals were each a feast. Excellent quality breakfasts (a notch above anything else we had in Europe) was only surpassed by the delightful dinners cooked by Ingrid, using mostly ingredients from their own garden.

The location was a bit "of the beaten track" and offered nice hiking and cycling opportunities.

We remember our visit to Tussen Kunst en Konfituur with fond memories and would highly recommend it as an excellent choice to anyone looking for B&B accommodation in the "Groene Gordel" region of Belgium.

Frederick & Tanya White
Cape Town, South Africa

Stay: June 2010

Written on 29 July 2010 by Rob en Marga (Couple, age 45-54)

Tussen Kunst en Konfituur
General:
9/10
Room:
9/10
Service:
9/10
Charm:
10/10
Price/quality:
9/10
Total:
9.2/10

Wij hebben ondertussen in Groot Brittannië en België redelijk wat ervaring opgedaan met verschillende B&B's, maar deze is absoluut TOP !!!
De gastvrijheid, de rustige ligging (Leuven is slechts op 6 km afstand) en een uitstekende ontbijt met producten uit eigen tuin.
Eigen fiets mee? Geen enkel probleem, prima overdekte stalling en talloze prachtige fietsroutes in de directe omgeving. Dit alles bij elkaar maakt het tot een uitstekende locatie om een paar dagen te verblijven.

Stay: July 2010

Written on 27 July 2010 by Tony (Friends, age 35-44)

Tussen Kunst en Konfituur
General:
10/10
Room:
10/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
10/10
Total:
10/10

Wij zijn 3 mountainbikers die vertrokken zijn in Langdorp en via fantastisch mooie wegen tot in Oud - Heverlee gereden zijn. Bij onze aankomst werden we heel hartelijk welkom geheten door onze gastheer Koen , die ons onmiddelijk een fris streekbiertje aanbood en ons gezelschap kwam houden in de tuin. Een zeer mooie tuin overigens met zeer lekker fruit ! Ondanks het feit dat de gastvrouw er niet bij kon zijn , heeft onze gastheer zeer goed zijn plan getrokken en ons verwend met een heerlijk ontbijt de volgende morgen. Deze B&B is een dikke aanrader , maar ik ga nu stoppen met stoefen , want volgend jaar willen wij terugkomen , en wij hopen dan nog op een vrije kamer. Koen , nog eens heel hartelijk bedankt voor het oplossen van ons mobiliteitsprobleem die avond !

Stay: July 2010

Written on 21 July 2010 by desmet-nieuwlandt luc en ivonna (Couple, age 55-64)

Tussen Kunst en Konfituur
General:
10/10
Room:
10/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
10/10
Total:
10/10

Onze jongste zonen zochten een leuke B&B ter gelegenheid van de verjaardag van mijn echtgenoot. Het bleek méér dan een voltreffer te zijn en we zijn hen dan ook heel dankbaar. Wie trouwens poëzie en kunst apprecieert moet zeker langs gaan bij deze in een oase van groen liggende B&B. Het doodlopend kleine smalle straatje waar de villa zich verschuilt tussen het mooie groen is al een bekroning van de rit erheen. De carport valt meteen op : je wagen staat veilig, beschermd tegen alle natuurelementen, in ons geval de stralende zon ! Luttele seconden na het aanbellen word je verrast door de charmante glimlach van zowel de gastvrouw als de gastheer. Meteen krijg je een rondleiding op een eenvoudige, maar bijzonder fijne manier. Wij konden onze ogen niet geloven ! De living, veranda, de tuin met zijn diverse immens mooie zithoekjes, die je beslist moet ontdekken omdat "kunst en poëzie" er alom tegenwoordig is. De vijver die precies negen waterlelies telt tussen de mooie waterplanten en je lieflijk begroeten. Gegarandeerd sta je stil bij al die kunst en poëzie en overweeg je ieder woord, het doet je nadenken en het maakt je stil. Het tweede gedeelte van de tuin herbergt een schat aan verse groenten, fruit, zelfs de kippen en de kalkoenen heten je er welkom !
In de benedenverdieping wordt heel nonchalant een kast opengetrokken die volgepropt zit met CD's, alle genres, - wij houden het graag bij klassiek -, niettemin zorgde de gastheer voor Afrikaanse muziek bij het binnenkomen van onze vrienden, een Afrikaanse dame... Het zijn vaak die kleine maar oh zo belangrijke details die ervoor zorgen dat je dat "thuisgevoel" krijgt. In de hall staat een Amerikaanse koelkast, een notitieboekje ligt ernaast, - je kan niet naast de mooi versierde zelfgemaakte confituur kijken -, de potjes zijn afgewerkt met borduurwerk, iets uit Grootmoeders tijd maar oh zo charmant ! De kamers zijn méér dan in orde ; overal liggen accenten, op een discrete manier en toch kan je er niet naast kijken. Je moet een kenner zijn om te weten of het nu laminaat of parket is die er ligt, perfect afgewerkt ! In de badkamer waar niet enkel de spierwitte handdoeken je verwelkomen, maar zelfs shampoo, aftershave, douchegel enz zijn aanwezig. Keurig naast elkaar staan twee paar mooie zwarte stoffen muiltjes ; ik kan mijn geluk niet op en ruil snel mijn schoenen voor deze heerlijke makkelijke slofjes. Het beddengoed voelt fris en lekker aan. We deden heel wat B&B aan maar nergens anders was het zo compleet als hier, nooit hebben we dat "thuisgevoel" zo enorm ervaren, nooit eender was de gastvrouw zo lief, zo vriendelijk en oh zo charmant. De heer des huizes was de ideale partner en samen met hen deelden we heel wat fijne gesprekken die nog lang zullen nazinderen. Het ontbijt overtrof ook alweer onze stoutste verwachtingen, een variatie van een zestal broodjes, croissants, confituren, drie soorten kaas, peperkoek, choco, eitje, wentelteefjes, de verse yoghurt/kaas met fruit, vers gemaakt fruitsap, heerlijke koffie. De manier waarop de tafel gedekt was, was al een lust voor het oog, je zou het bijna jammer vinden om toe te tasten, het leek een echt schilderij.
Op een avond, terug van vriendenbezoek, wandelden we stilletjes de woning binnen teneinde niemand te storen. We houden even onze adem in en onze blikken vinden elkaar ; op de achtergrond, heel zacht, horen we betoverende prachtige muziek, op het terras staat een kaarsje, de tuin ligt er prachtig verlicht bij. We kiezen iets fris uit de koelkast en genieten buiten voor de volle honderd procent. We brengen een toost uit op deze ontzettend lieve mensen die ons zo'n warm gevoel schenken, het gevoel van "thuis" te zijn, een warm nest, alles is er om je intens gelukkig te voelen. Het charmisma dat de heer en mevrouw Lieten uitstralen, de fijne gesprekken, het lekkere eten, hun specifieke manier om je dat onvoorstelbaar thuisgevoel te geven is met geen woorden uit te drukken. De Van Daele moet uitgebreid worden, want inderdaad, de juiste woorden om aan te geven wat dit verblijf hier met je doet, moeten nog uitgevonden worden. Hier ben je te gast als het ware in je eigen huis.
Beste lezer, dit is niet zo maar een B&B, hier is alles top klasse, vanaf de ontvangst, de menselijke warmte, de gezelligheid, het knusse, de hartelijkheid, het lekkere eten, de mooie zorgvuldig ingerichte kamers (waar kan je trouwens nog een B&B vinden waar je washandjes dagelijks verschoond worden en indien nodig zelfs je handdoeken ?), de muziekkeuze, de prachtige tuin, de vele kleine details, alles wat je maar kan wensen is aanwezig en ik durf er op te wedden dat, indien "iets" er toch niet is, het toch in een minimum van tijd voor je geregeld wordt !
Wij komen beslist terug, met de ganse familie, onze vrienden kregen al het adres toegestuurd. Bedankt lieve Ingrid en Koen, voor dit mooie paradijs waar we mochten vertoeven en waar we ons ongelooflijk gelukkig voelden ! Heel erg "dankjewel" !

Lieve groet van Ivonna en Luc uit Kortrijk

Stay: June 2010

Written on 5 July 2010 by Georges & Liliane (Elderly couple, age 65+)

Tussen Kunst en Konfituur
General:
9/10
Room:
9/10
Service:
10/10
Charm:
10/10
Price/quality:
9/10
Total:
9.4/10

Ingrid & Koen, hartelijk dank voor de gulle ontvangst, het zeer lekkere eten en de aangename familiale sfeer. Nooit eerder hebben wij ons zo thuis gevoeld als bij jullie.
Een dergelijk verblijf is zeker voor herhaling vatbaar.